Адвокат розповів про стан пораненого українського моряка

Читать на русском
За словами адвоката, всі аналізи на сьогоднішній день здані, зараз очікують дату операції на руці.

Адвокат Сергій Бадамшин розповів про стан здоров'я пораненого українського моряка в РФ Василя Сороки.

Про це він написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що сьогодні відбулися слідчі дії в СУ ФСБ РФ з участю військовополоненого.

«Настрій традиційно позитивний і бойовий. На сьогоднішній день головне завдання - порятунок здоров'я пораненого моряка. Рука без змін: через перебиті сухожилля і нерви набряк нижче рани не спадає, функції не відновлюються», - розповів він про стан здоров'я моряка.

За його словами, всі аналізи на сьогоднішній день здані, зараз очікують дату операції на руці. Нагадаємо, російський лікар призначив Сороці проведення операції на пораненій руці.

Зазначимо, що сьогодні Сороці в РФ призначили психіатричну експертизу, що є неприпустимим у відношенні військовополонених.

Як відомо, на даний час адвокати формують перший пакет документів, необхідний для подачі індивідуальних скарг до міжнародні інстанції, в тому числі до ЄСПЛ через незаконний арешт українських військовополонених моряків, яких РФ захопила в Керченській протоці.

Великобританія закликає Росію негайно звільнити українських військовополонених моряків.

Однак суд у Москві визнав законним продовження строку арешту вже 20 з 24 українських моряків, яких РФ незаконно затримала в Керченській протоці. Моряків залишили під арештом до квітня.

Відзначимо, 25 листопада, Росія напала на українські кораблі, в результаті чого були захоплені три українських корабля і 24 військовослужбовців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: