Невиконані обіцянки кандидатів: Ляшко змінив думку щодо пенсіонерів на держслужбі

Читать на русском
Олег Ляшко обіцяв заборонити пенсіонерам обіймати державні посади. Але депутат із його фракції внесла протилежну поправку.
Слово і Діло

Всі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

У 2015 році лідер Радикальної партії Олег Ляшко хотів заборонити пенсіонерам обіймати державні посади. Верховна Рада в квітні розглядала законопроект про державну службу, й народний депутат пообіцяв наполягати, щоб там була передбачена відповідна норма. «Ми будемо наполягати на тому, щоб коли закон про державну службу голосуватиметься в цілому, щоб там обов'язково була передбачена норма, яка передбачає заборону пенсіонерам працювати на державній службі. Досягли пенсійного віку 60 років, заробили пенсію державного службовця – йдіть додому онуків няньчити, дайте можливість працювати молоді», – заявив Ляшко.

Остаточно закон про державну службу був ухвалений у грудні 2015-го. Згідно з документом, умовою припинення державної служби є досягнення службовцем 65-річного віку. При цьому раніше було 60 років. Автором поправки про продовження віку є народний депутат від фракції Радикальної партії Альона Кошелєва.

Тобто «радикали» й сам Ляшко не запропонували заборонити пенсіонерам працювати на державній службі, а навпаки, запропонували збільшити вік, після якого держслужбовець має піти.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, що Юрій Бойко обіцяв сприяти процесу децентралізації влади, але систематично не підтримував у парламенті відповідні законопроекти.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: