У «Нацкорпусі» заявили, що влада готує репресії

Читать на русском
Лідер націоналістів Білецький пояснив, чому протест був організований у вихідний під АП і коли Петро Порошенко знаходився в Черкасах.
Ілюстративне фото.

Лідер політичної партії «Національний корпус» Андрій Білецький пояснив, чому акція «Свинарчуків Порошенка – за ґрати» була організована у вихідний, а активісти вирушили саме до Адміністрації президента, знаючи, що Петро Порошенко перебуває цього дня в Черкасах.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив на прес-конференції в Києві в понеділок, 11 березня.

Силові мітинги «Нацкорпусу» в Києві та Черкасах: що за цим стоїтьВ суботу представники Нацкорпусу прийшли під АП з вимогою покарати причетних до розкрадань в Укроборонпромі. Після цього представники Нацкорпусу вирушили до Черкас, де також влаштували протест.

За його словами, в будні всі прихильники акції працюють, а в АП вони лише хотіли передати свої вимоги до Порошенка чиновникам, які там перебували.

Він також прокоментував факти участі в акції протесту підлітків. Він зазначив, що контролювати вік учасників неможливо, оскільки єдине завдання партії – щоб винні в корупції опинилися за ґратами.

«Якщо Порошенко виконає наші вимоги без провокацій, наступної суботи акції не буде», – пообіцяв лідер радикалів.

Він також відповів на запитання, як ставиться до потрапляння на сайт «Миротворець» активіста Дмитра Кухарчука.

«Сайт «Миротворець» свого часу був чудовою ініціативою, а зараз він перетворився на політичний смітник ... Насправді, Дмитро Кухарчук плювати хотів на Порошенка», – пояснив політик.

Також на прес-конференції Білецький зявив, що влада готує репресії проти тих, хто підтримує акцію «Свинарчуків Порошенка – за ґрати».

За його словами, про це свідчить той факт, що дві людини вже затримані, проте було доведено, що арешт був незаконним, а обшуки були проведені без суду.

Нагадаємо, 9 березня активісти «Національного корпусу» та «Нацдружин» намагалися прорватися до Петра Порошенка під час його виступу в Черкасах. В результаті зіткнення активістів «Національного корпусу» з правоохоронцями в Черкасах постраждали 15 поліцейських.

Активістам вдалося вийти на сцену, де один із них виступив перед людьми з промовою. Кортеж президента залишив Черкаси.

Раніше в суботу націоналісти зібралися на Майдані Незалежності в Києві з вимогою розслідувати розкрадання в оборонному комплексі, «посадити Свинарчуків» і конфіскувати їхнє майно.

Після мітингу на Майдані націоналісти вирушили до Адміністрації президента, де відбулися зіткнення із силовиками.

Також Аваков заявив, що радикали «Нацкорпуса», які в суботу, 9 березня, влаштували бійку на мітингу президента Петра Порошенка в Черкасах, будуть притягнуті до відповідальності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: