Представники «Нацкорпусу» потрапили до бази «Миротворця»

Читать на русском
Сайт Миротворець вніс до своєї бази даних активістів Національного корпусу, в тому числі 28-річного лідера черкаського відділення партії Дмитра Кухарчука.

Сайт «Миротворець» вніс до своєї бази даних активістів «Національного корпусу», в тому числі 28-річного лідера черкаського відділення партії Дмитра Кухарчука.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані сайту.

«Організатор нападу на співробітників НП МВС України 09.03.2019 року в Черкасах, завдання тілесних ушкоджень поліцейським, організатор проплачених мітингів. Провокатор. Організатор замовних проплачених мітингів і маніфестацій під прикриттям націоналістичних і патріотичного гасел», – ідеться в поясненні на сайті.

Також на «Миротворець» потрапили й інші активісти, які брали участь у сутичках у Черкасах. Серед них Свиридов Євген, Ларін Олег, Антонюк Ян та інші.

Відзначимо, поліція інкримінує Дмитру Кухарчуку три статті Кримінального кодексу України: загроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, хуліганство та масові заворушення.

Кухарчук зараз знаходиться під вартою, але підозр йому не висували. Адвокат стверджує, що лідера черкаського «Нацкорпусу» затримували із порушеннями, до того ж він отримав тілесні ушкодження.

Нагадаємо, 9 березня під час охорони громадського порядку в центрі міста Черкаси, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від'їзду президента Петра Порошенка представники «Нацкорпусу» намагалися заблокувати кортеж глави держави й влаштували бійку з поліцією. В результаті сутичок постраждали 22 поліцейських.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: