Націоналісти на Банковій вимагають не переносити вибори, під АП стягнули силовиків

Читать на русском
Члени Нацкорпусу і Нацдружин прийшли під Адміністрацію президента з вимогами ввести воєнний стан, але не переносити вибори.

Кілька сотень представників Національного корпусу і Національних дружин в понеділок, 26 листопада, прийшли під Адміністрацію президента з вимогами ввести воєнний стан, але не переносити вибори.

Про це повідомляє прес-служба Нацкорпусу у Facebook, пише «Слово і Діло».

Експерт-конституціоналіст розповів, чи скасують вибори після запровадження воєнного стануЕксперт з конституційного права розповів, чи будуть скасовані вибори президента після впровадження воєнного стану.

«Наші вимоги: перша - рішучі дії керівництва держави у відповідь на агресію РФ, друга - розірвання договору між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, третя - воєнний стан без скасування або перенесення дати виборів», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що «нацдружинники» оголосили про мобілізацію добровольців для формування загонів оборони України.

Зазначено, що після короткої промови АПУ, націоналісти вирушили до Верховної Ради.

Як повідомляє УНН, під стінами відомства на Банковій у центрі Києва чергують співробітники Нацполіції, Нацгвардії і пожежники.

При цьому, за даними агентства, ще близько десятка автобусів з правоохоронців перебувають вздовж вулиці Банкова.

Відомо, що одна з українських націоналістичних громадських організацій напередодні заявляла про намір провести акцію протесту під стінами АПУ.

Нагадаємо, 25 листопада спецназ РФ атакував кораблі ВМС України в Азовському морі. Біля Керченського мосту були захоплені три українських судна.

У зв'язку із загостренням ситуації відбулося термінове засідання РНБО, на якому президенту Петру Порошенкові було запропоновано запровадити воєнний стан в Україні.

Голова держави підтримав ініціативу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: