Аваков прокоментував акції націоналістів

Читать на русском
Глава МВС заявив, що представники Національного корпусу, що спровокували зіткнення з поліцією, будуть покарані незважаючи на бойові заслуги.

Радикали Нацкорпуса, які в суботу, 9 березня, влаштували бійку на мітингу президента Петра Порошенка в Черкасах, будуть притягнуті до відповідальності.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

Вибори-2019: які шанси в націоналістів?Нацкорпус не підтримує рішення представників окремих націоналістичних організацій назвати Руслана Кошулинського єдиним кандидатом від націоналістичного табору.

За його словами, «будь-якому гніву є розумні межі», а то, що сталося в Черкасах - неприпустимо.

«Праведний гнів про корупційний злочин справедливий, але чи може він породжувати інші злочинні дії? Очевидно, ні. Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості і законності», - вказав він.

Аваков пообіцяв, що стосовно винних не буде поблажливості через бойові заслуги.

«Не буде ні розуміння першопричини обурення скандалом, ні поблажливості до бойових заслуг - так поводитися не можна - порушено кримінальне провадження - переступили межу повинні понести покарання», - написав Аваков.

Глава МВС нагадав, що період виборів - це «змагання аргументів та подання позицій - а не змагання куркулів».

Нагадаємо, 9 березня активісти Національного корпусу і Нацдружин намагалися прорватися до Петра Порошенка під час його виступу в Черкасах. В результаті зіткнення активістів Національного корпусу з правоохоронцями в Черкасах постраждали 15 поліцейських.

Активістам вдалося вийти на сцену, де один з них виступив перед людьми з промовою. Кортеж президента залишив Черкаси.

Раніше в суботу націоналісти зібралися на Майдані Незалежності в Києві з вимогою розслідувати розкрадання в оборонному комплексі та «посадити Свинарчуків», батька і сина і конфіскувати їхнє майно.

Після мітингу на Майдані націоналісти вирушили до Адміністрації президента, де відбулися зіткнення з силовиками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: