Більшість у ВР підтримує ухвалення «мовного» закону

Читать на русском
Більшість фракцій ВР підтримують ухвалення в другому читанні та в цілому законопроекту про функціонування української мови як державної.

Більшість фракцій Верховної ради підтримують ухвалення в другому читанні та в цілому законопроекту про функціонування української мови як державної.

Як пише «Слово і Діло», про намір підтримати цю законодавчу ініціативу заявили фракції «Блоку Петра Порошенка» (БПП), «Народного фронту», «Самопомочі», «Батьківщини».

Мовне питання: що обіцяють кандидати в президентиОбіцянки кандидатів у президенти коливаються від вимоги зобов’язати всіх держслужбовців розмовляти на роботі лише українською мовою до зобов’язання захистити права та свободи всіх нацменшин в Україні.

«Наша фракція категорично підтримує ухвалення закону про державну мову. Ми будемо плідно працювати в сесійній залі, щоб він був ухвалений якнайшвидше, був збалансованим, його обговорили в залі», – сказав глава фракції БПП Артур Герасимов на брифінгу в кулуарах парламенту в понеділок, 11 березня.

Також лідер фракції «Народного фронту» Максим Бурбак на засіданні Погоджувальної ради парламенту заявив про необхідність якомога швидше ухвалити мовний закон. Фракція «Батьківщини» також висловлюється за ухвалення мовного закону. Підтримує ухвалення закону й фракція «Самопомочі».

«Не може функціонувати країна, не маючи профільного закону про державну мову – це ключове завдання, ключовий виклик ... І закон має бути ухвалений – тут дискусій бути не має», – сказав заступник керівника фракції «Самопомочі» Руслан Сидорович.

Водночас фракція «Опозиційного блоку» у Верховній Раді вважає, що законопроект про функціонування української мови як державної розколює суспільство.

Раніше Парубій розповів, коли Рада схвалить «мовний» закон.

Як повідомлялося раніше, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко розповіла, що Рада продовжить розгляд «мовного» закону у вівторок, 12 березня.

Нагадаємо, парламент у четвер, 28 лютого, почав розгляд «мовного» закону. Згідно з порівняльною таблицею до другого читання, до документа подано 2082 правки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: