Супрун розповіла про користь вивчення мов для мозку

Читать на русском
Знання другої іноземної мови покращує когнітивні навички, уповільнює дегенеративні процеси в мозку і в цілому покращують роботу мозку.

Вивчення і вдосконалення іноземної мови необхідно додати в список новорічних резолюцій і вже з початку року запланувати для цього час, закликала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, перш за все, мови допомагають поліпшити когнітивні навички і в цілому покращують роботу мозку, написала вона на своїй сторінці в Facebook 4 січня, передає «Слово і Діло».

Супрун розвінчала міф про метеозалежністьЗа її словами, підтверджень, що саме активність Сонця викликає мігрень, недостатньо. Супрун також заявила, що погода не впливає на біль у спині та суглобах.

«Володіння іноземною мовою покращує функціональність мозку. Ми вчимося розпізнавати нові знаки, розуміти і обговорювати нові значення і спілкуватися в різних мовних системах. Ці вправи тренують мозок швидко приймати рішення. Люди, які говорять більш ніж на двох мовах, можуть знизити ризик появи проблем з пам'яттю», - написала вона.

Супрун зазначила, що знання другої іноземної мови уповільнює дегенеративні процеси в мозку для людей з хворобою Альцгеймера.

«Люди, які спілкуються двома мовами, мають більшу кількість сірої речовини в областях мозку, відповідальних за увагу, концентрацію і пам'ять. Знання другого мови вчить мозок краще перемикатися на інші завдання», - написала міністр.

Раніше Супрун розповіла, як подбати про власну печінку.

Також Супрун розповіла, як уберегтися від похмілля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: