Порошенко розповів, скільки мов він знає

Читать на русском
Президент Петро Порошенко розповів, що він володіє 6 мовами та додав, що він є яскравим прикладом, як російськомовна людина може опанувати українську мову.

Президент Петро Порошенко розповів, що він володіє 6 мовами та додав, що він є яскравим прикладом, як російськомовна людина може опанувати українську мову.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав 17 грудня на зустрічі зі студентами та творчою інтелігенцією в місті Дніпро, інформує УП.

Склянка наполовину повна/порожня. Скільки обіцянок президента залишаються невиконаними за рік до виборів?Скільки обіцянок ще має виконати президент за рік до виборів та чи вдалося Порошенку зробити так, щоб українці почали жити по-новому.

«Хочу сказати, щоб ні в кого не було ніяких ілюзій: до 1997 року я не говорив українською мовою. Я народився в Одеській області, в селі у бабці був суржик, навчався я весь час російською. Я є яскравою демонстрацію того, що якщо треба, ти спокійно спілкуєшся українською», – сказав Порошенко.

Президент зазначив, що зараз йому легше спілкуватися українською ніж російською, хоча він досі «пишет по-русски без ошибок» і це може підтвердити «любой диктант».

«Зараз, коли я їжджу до країн Східної Європи, я не потребую перекладача. Я хочу, щоб так мали можливість спілкуватися всі українці», – сказав президент.

Тому Порошенко підкреслив, що не приймає позиції, наприклад, закарпатців, які хочуть, щоб їхні діти навчалися виключно угорською.

Раніше ВР прийняла за основу мовний закон.

«Слово і Діло» розбиралася, які зміни чекають українців, якщо документ в нинішньому вигляді добереться до президентського столу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: