Справа Укроборонпрому: Ситник розповів, які матеріали до НАБУ передала прокуратура

Читать на русском
У Національному бюро повідомили, що військова прокуратура передала їм листування їх агента.
Артем Ситникфото: «Слово і Діло»

Військова прокуратура передала до Національного антикорупційного бюро матеріали, в яких містилися листування «агента» Євгена Шевченка щодо справи Укроборонпрому.

Про це на прес-конференції заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми почали читати звинувачення про те, що нібито два роки НАБУ мало певні матеріали, мовчало, реакції не давало, не реагувало на певні порушення у сфері Укроборонпрому. Насправді, це не так. З матеріалів провадження, яке було і є, за нашими даними у Генпрокуратурі, було виділено 87 аркушів, і як матеріали, а не як окреме кримінальне провадження були скеровані до НАБУ. Здебільшого вони стосувалися переписки Євгенія Шевченка з окремими особами», – наголосив Ситник.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України

Він додав, що Шевченка часто називають працівником НАБУ і, ймовірно, з цих мотив матеріали й скерували до НАБУ.

«Євгеній Шевченко — особа яка ніколи не працювала в НАБУ, але співпрацювала з НАБУ щодо 3 кримінальних проваджень. Це справи, що стосувалася пропонування хабарів працівникам НАБУ», – наголосив директор НАБУ.

Нагадаємо, народний депутат Борислав Береза на своїй сторінці в Facebook написав, що військова прокуратура передала НАБУ листування фігурантів журналістського розслідування Bihus.info, в тому числі Ігоря Гладковського, ще два роки тому. Однак у Бюро повідомили, що нічого такого не отримували.

Раніше Ситник повідомив про проведення обшуків у Гладковських і інших фігурантів справи Укроборонпрому. Як відомо, САП порушила провадження за розслідуванням журналістів «Наші гроші», а в НАБУ пообіцяли його проаналізувати. Пізніше детективи порушили таки справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: