У НАБУ відреагували на журналістське розслідування «Наших грошей»

Читать на русском
У Національному бюро вирішили проаналізувати журналістське розслідування з приводу випадків корупції в оборонному секторі.

Детективи Національного антикорупційного бюро проаналізують інформацію про факти корупції в оборонній сфері, викладену в журналістському розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву прес-служби НАБУ.

«Детективи НАБУ проаналізують інформацію про факти корупції в оборонній сфері, викладену в журналістському розслідуванні Лесі Іванової, та нададуть їй належну оцінку. Зазначимо, що підприємства, про які йдеться в матеріалі, вже є об'єктами розслідувань НАБУ», - зазначили у відомстві.

У НАБУ додали, що розслідування корупційних схем в оборонній сфері складні і мають свою специфіку, яка відрізняє їх від решти корупційних злочинів, а саме: часто закупівлі товарів здійснюються за закритими процедурами, без проведення конкурентних торгів, за відсутності чітко встановленої процедури визначення ціни закупівлі та переможця; частина документів, у тому числі тих, які можуть бути доказами, мають гриф секретності; відсутній ринок товарів військового та подвійного призначення, що ускладнює проведення товарознавчої експертизи, визначення ринкової ціни на підставі якої можна стверджувати про збитки, завдані корупційними схемами; з’ясування обставин вчинення злочину потребує отримання інформації з-за кордону, що триває від півроку і більше.

Як відомо, «Наші гроші» повідомили, що оточення президента України Петра Порошенка курує розкрадання в оборонній сфері. За інформацією журналістів, син заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі.

Повідомлялося, що Гладковський-молодший, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно в 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки.

При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Нагадаємо, Гладковський просив призупинити його повноваження. Пізніше, Порошенко відсторонив його від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: