САП порушила провадження за розслідуванням журналістів «Наші гроші»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура внесла відомості до реєстру розслідувань за сюжетом журналістів про корупцію в ОПК.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальне провадження за журналістським розслідуванням програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» про корупції в оборонній сфері.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені за фактами можливого вчинення правопорушення, передбаченого статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як відомо, «Наші гроші» повідомили, що оточення президента України Петра Порошенка курує розкрадання в оборонній сфері. За інформацією журналістів, син заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі.

Повідомлялося, що Гладковський-молодший, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно в 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки.

При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Друзі Президента крадуть на оборонці (секретні переписки) /// Наші гроші №257-258 (2019.02.25)BIHUS info

Нагадаємо, Гладковський просив призупинити його повноваження в зв'язку з журналістським розслідуванням. Пізніше, Порошенко відсторонив його від посади. Раніше в НАБУ пообіцяли проаналізувати інформацію з журналістського розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: