Детективи не отримували від прокуратури «листувань Гладковського» – НАБУ

Читать на русском
У Національному бюро прокоментували заяву члена Верховної ради про передачу в 2017 році детективам листувань сина екс-заступника секретаря РНБО.

Генеральна прокуратура не надсилала в 2017 році Національному антикорупційному бюро листування нібито сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігоря, яке оприлюднили журналісти Bihus.info.

Про це йдеться в заяві НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

«Аби запобігти поширенню недостовірної інформації, зазначаємо: наведені факти та листування між фігурантами оприлюднених трьох частин згаданого розслідування журналістів, які, припускаємо, можуть міститися в матеріалах розслідування військової прокуратури, ГПУ до НАБУ ніколи не передавала. Натомість НАБУ отримало матеріали, які стосуються інших фактів, що були долучені до розслідування детективів», – наголосили у відомстві.

Також у НАБУ додали, що порушили нове кримінальне провадження за фактом заволодіння коштами держбюджету, шляхом зловживання службовим становищем посадовцями з числа керівників державної компанії «Укрспецекспорт». Зазначену справу відкрили за результатами нової частини розслідування Bihus.info.

Раніше народний депутат Борислав Береза на своїй сторінці в Facebook написав, що ці листування військова прокуратура передала НАБУ ще 1 березня 2017 року.

Нагадаємо, САП порушила провадження у першій частині розслідування журналістів «Наші гроші». Пізніше НАБУ також порушило справу за цими матеріалами ЗМІ. Президент Петро Порошенко звільнив Гладковського з посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: