Організатор Євробачення прокоментував відмову України від конкурсу

Читать на русском
Європейський мовний союз, який проводить конкурс Євробачення, шкодує про відмову України від участі в фестивалі.

Європейський мовний союз, який проводить конкурс Євробачення, шкодує про відмову України від участі в фестивалі.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті союзу.

Організатори Євробачення-2019 прокоментували скандал із MaruvЄвропейський мовний союз відреагував на ситуацію навколо відбору на пісенний конкурс в Україні.

Організатори конкурсу в подальшому не обговорюватимуть питання участі України в конкурсі 2019 року, проте сподіваються побачити представника країни на «Євробаченні» в 2020 році, говориться в заяві.

Раніше 27 лютого Національна громадська телекомпанія України (НГТУ), відповідальна за вибір конкурсанта, заявила, що країна не братиме участі в конкурсі.

У НГТУ нагадали, що після відмови від підписання контракту переможниці відбору Maruv і колективів, які посіли друге і третє місця, мовник міг призначити будь-якого виконавця не з числа учасників національного відбору, проте «з поваги до вибору глядачів» від такої альтернативи вирішили відмовитися.

Раніше в Україні розгорівся скандал при відборі учасників для пісенного конкурсу Євробачення-2019. Перше місце у відборі посіла співачка Maruv. Вона відмовилася представляти країну.

Пізніше від участі в конкурсі відмовилася група Freedom-jazz girls band, яка посіла друге місце, і група KAZKA, яка замкнула трійку лідерів відбору.

Нагадаємо, в Кабміні доручили змінити правила національного відбору на міжнародний пісенний конкурс.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: