Аласанія розповів, коли почнуться перемовини з новим кандидатом на Євробачення

Читать на русском
Перемовини із наступним кандидатом для участі в Євробаченні 2019 року розпочнуться зранку 26 лютого.

Очільник «Національної суспільної телерадіокомпанії України» Зураб Аласанія заявив, що перемовини із наступним кандидатом для участі в Євробаченні 2019 року розпочнуться зранку 26 лютого.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Тривалі та виснажливі перемовини (п'ять з половиною годин) між НСТУ та командою виконавиці Maruv принесли наступний результат: сторони згоди не дійшли, угоду підписано не буде», - зазначив Аласанія.

НСТУ вважає, що цьогорічний Національний відбір до конкурсу «Євробачення» було проведено чесно.

«Але відбір викрив ще одну велику суспільну проблему, що лежить в політичній площині, а не в музичній: концертну діяльність багатьох артистів в країні-агресорі. І це викликало негативний резонанс у частині суспільства. І водночас - відстоювання результату, разом з відстоюванням такого права іншою частиною суспільства», - зазначено в повідомленні.

Також Аласанія зазначає, що для уникнення надмірної політизації конкурсу (що є й вимогою Євробачення) НСТУ прописало в Угоді умови (для всіх учасників), що сприяли б врегулюванню цього питання.

«Зокрема: відмову представника України на міжнародному конкурсі від гастролей у РФ (три місяці після конкурсу). А також уважне ставлення щодо публічних висловлювань виконавця відносно територіальної цілісності України, або будь-яких висловлювань, які можуть зашкодити Україні на міжнародному рівні (решта умов, щодо прав, приміром - це стандартні умови володаря конкурсу, Європейської Спілки Мовників). Саме НСТУ несе відповідальність за будь-який негативний прояв представника України на Євробаченні. Як в середині країни, так і назовні», - повідомив Аласанія.

Зазначимо, що згідно з результатами нацвідбору, друге місце зайняла група Freedom Jazz з піснею Cupidon. Третє місце у співачки Kazka c піснею Apart. Четверте та п'яте у Brunettes Shoot Blondes і Yuko відповідно.

Нагадаємо, Maruv здобула перемогу в національному відборі на Євробачення-2019 і повинна була виступати з піснею Siren Song у першому півфіналі великого Євробачення, який відбудеться 14 травня.

Проте віце-прем'єр-міністр заявив, що на Євробачення від України не може поїхати артист, який гастролює в Росії.

Через добу стало відомо, що Maruv не буде представляти Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2019» незважаючи на перемогу у фіналі національного відбору. У НСТУ зазначили, що мовник та співачка «не дійшли згоди через низку причин».

Сама Maruv заявила, що не готова перетворювати своє перебування на конкурсі в промоакції політиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: