Україна не братиме участь у Євробаченні-2019

Читать на русском
Україна не відправлятиме свого представника на пісенний конкурс Євробачення, який цієї весни пройде в Ізраїлі.

Україна не відправлятиме свого представника на пісенний конкурс Євробачення, який цієї весни пройде в Ізраїлі.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті «UA:Суспільне мовлення», пише «Слово і Діло».

«Переможцем Національного відбору на Євробачення стала співачка MARUV, якій Громадський мовник, котрий робить це щороку, запропонував укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі. Однак після проведених переговорів MARUV відмовилася його підписувати», - йдеться в заяві.

Також в НСТУ заявили, що могли б обрати будь-якого виконавця не з числа учасників Національного відбору. Однак від такої альтернативи телекомпанія відмовляється, адже з повагою ставиться до вибору глядачів на Національному відборі. Тому в ситуації непідписання договору про участь в Євробаченні з переможцем телерадіокомпанія по черзі звернулася до фіналістів, які посіли друге і третє місце за результатами Національного відбору, однак, вони відмовилися.

«У сформованій ситуації, дотримуючись закону про суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації протягом національного відбору було прийнято рішення відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019», - йдеться в заяві.

Громадський мовник також вважає за необхідне розпочати суспільний діалог у форматі ток-шоу, форумів і дискусій з участю провідних експертів сфери для формулювання позиції українського суспільства до цієї проблеми, а також вироблення пропозицій до проекту закону України, який міг би врегулювати ситуацію зі співпрацею українських артистів з державою-агресором на майбутнє.

Раніше НСТУ оприлюднила список вимог до учасника Євробачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: