Кириленко доручив удосконалити правила відбору на Євробачення

Читать на русском
Кабінет міністрів доручив Держкомтелерадіо разом з НГТУ удосконалити правила відбору на Євробачення.

Кабінет міністрів доручив Держкомтелерадіо разом з НГТУ удосконалити правила відбору на Євробачення.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 27 лютого, пише Українська правда.

Організатори Євробачення-2019 прокоментували скандал із MaruvЄвропейський мовний союз відреагував на ситуацію навколо відбору на пісенний конкурс в Україні.

Відповідний проект урядового рішення, внесений віце-прем'єром В'ячеславом Кириленком, підтримали на засіданні 27 лютого.

Зазначається, що правила повинні змінити «з урахуванням обставин, які викликали широкий суспільний резонанс під час відбору представника України для участі в Євробаченні в 2019 році».

Крім того, Кабмін звернеться до Верховної Ради проханням невідкладно прийняти закон про особливості проведення гастрольно-концертної діяльності українськими виконавцями на території Росії і на окупованих територіях.

«Якщо ці дві справи будуть реалізовані, ми більше ніколи не будемо зіштовхуватися з такими речами, які відбулися зараз і сколихнули громадськість», - заявив Кириленко.

Нагадаємо, співачка Maruv стала переможницею конкурсу за право представляти Україну на Євробаченні-2019. Однак організатори національного відбору відмовилися затвердити її перемогу через гастролі в Росії. Maruv заявила, що готова відмовитися від гастролей в РФ, проте Національна громадська телерадіокомпанія України заявила, що ситуація зі співачкою «має ознаки політизації». Незабаром стало відомо, що Maruv не поїде на конкурс.

Виконавця, який представлятиме Україну на Євробаченні-2019, будуть обирати серед всіх фіналістів нацвідбору. Раніше їхати на конкурс відмовилася група Freedom-jazz girls band, яка посіла друге місце, а 27 лютого - група Kazka, яка стала третім фіналістом нацвідбору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: