Справа Держінвестпроекту: ГПУ надіслала запит до Панами щодо Каськіва

Читать на русском
Генпрокуратура звернулася до Панами з проханням надати дозвіл на притягнення до відповідальності екс-голови Держінвестпроекту в іншій справі.
Владислав Каськів

Генеральна прокуратура України направила запит до Панами щодо притягнення до кримінальної відповідальності колишнього керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва у справі, яку розслідує Національне антикорупційне бюро.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло поінформоване джерело в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, Генпрокуратура поки не отримувала відповіді на вказаний запит.

Як відомо, детективи НАБУ встановили, що низка осіб, у тому числі колишні чиновники Держінвестпроекту та державного підприємства «Державна інвестиційна компанія», зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між Держінвесткомпанією, ТОВ «ТД «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022». Після отримання коштів, ці компанії, які, на думку детективів НАБУ, з самого початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних посадовцям Держінвестпроекту. В результаті такої схеми державі завдали збитків на 259,2 мільйона гривень.

Як відомо, в листопаді 2017 року ГПУ екстрадувала Каськіва в Україну. Водночас, за словами самого екс-голови Держінвестпроекту, він добровільно повернувся в країну. Каськів додав, що Верховний суд Панами задовольнив його прохання про повернення в Україну, зафіксувавши невідкличні міжнародні гарантії України не висувати додаткові звинувачення. У зв'язку з цим, Генпрокуратура й відправила до Панами новий запит.

Нагадаємо, НАБУ затримало двоюрідного брата Каськіва, а також заочно повідомило про підозру його рідного брата. Пізніше, детективи оголосили в розшук рідного брата екс-глави Держінвестпроекту. Також суд заочно його заарештував. Крім того, НАБУ завершило розслідування справи Держінвестпроекту, додавши, що слідство щодо самого Каськіва та його рідного брата триває.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: