Каськів розповів про майбутній суд

Читать на русском
Владислав Каськів готовий захищати свої інтереси в суді. Екс-чиновник розповів чому повернувся в Україну.

Екстрадований з Панами екс-голова Держкомінвестпроекту Владислав Каськів заявляє, що сам просив Панаму відпустити його в Україну, а тепер захищатиме свої інтереси в суді.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Хочу підтвердити повідомлення генерального прокурора Юрія Луценка. Я дійсно добровільно повернувся в Україну», – пише Каськів.

Він зазначає, що звернувся до Республіки Панама з проханням надати згоду добровільно приїхати в Україну ще 18 вересня.

«27 жовтня Верховний суд Панами задовольнив моє прохання, зафіксувавши невідкличні міжнародні гарантії України не висувати додаткові звинувачення», – заявляє Каськів.

Він пояснює, що вирішив відшкодувати збитки державі незалежно від кінцевого рішення суду, «щоб припинити спекуляції».

«З цих же причин вирішив самостійно оплатити переліт. Сьогодні я повернувся в Україну. Моя позиція проста – буду доводити свою правоту в суді», – пише Каськів.

Він наголосив, що його повернення «відбулося у повній відповідності до передбачених міжнародним законодавством і законами України процедур, враховуючи його добровільний характер».

Нагадаємо, Печерський районний суд обрав Владиславу Каськіву, якого звинувачують у розтраті 195 мільйонів, альтернативний запобіжний захід у вигляді застави в 164 тисячі гривень.

Суд зобов'язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також прибувати на першу вимогу до слідчого й повідомляти про своє місцеперебування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: