НАБУ завершило розслідування справи Держінвестпроекту

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі повідомили, що матеріали справи Держінвестпроекту відкрили підозрюваним та їхнім адвокатам.

Детективи Національного антикорупційного завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні про розкрадання 259,2 мільйона гривень Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

«Прокурори САП визнали зібрані під час досудового розслідування у справі Держінвестпроекту докази достатніми для складання обвинувального акта та цього ж дня надали доручення детективам НАБ України повідомити стороні захисту про завершення досудового розслідування та надати доступ до матеріалів досудового розслідування», – сказали в прокуратурі.

У САП додали, що 24 липня прокурорами були узгоджені та вручені остаточні повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (придбання або створення суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене повторно), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах) КК України, 8 підозрюваним.

Також у прокуратурі додали, що досудове розслідування щодо колишнього голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва та його рідного брата Олександра ще триває.

«Щодо інших співучасників, у тому числі колишнього голови Держінвестпроекту та його рідного брата, який наразі перебуває в розшуку, прокурорами САП матеріали виділені в окреме провадження та доручене їх подальше розслідування детективам НАБУ», – зазначили в САП.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру водію Каськіва.

Раніше Бюро затримало його двоюрідного брата. Пізніше суд взяв двоюрідного брата Каськіва під варту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: