Суд продовжив запобіжний захід братові Каськіва

Читать на русском
Родичу колишнього керівника Держінвестпроекту Владислава Каськіва продовжили запобіжний захід на два місяці.
Олександр Матковськийфото: Судовий репортер

Двоюрідному братові колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва Олександру Матковському ще на 60 діб продовжили запобіжний захід.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор просив суд продовжити запобіжний захід Матковського, оскільки досудове розслідування ще триває. Він також зазначив, що ризики Матковського переховуватися від органів досудового розслідування й суду; знищити, сховати або спотворити речові докази; незаконно впливати на свідків, експерта або спеціаліста в цьому кримінальному провадженні або перешкоджати кримінального провадження іншим чином не зменшилися.

Адвокат і підозрюваний просили відмовити в задоволенні клопотання прокурора в зв'язку з відсутністю підстав для його задоволення. Крім того, сторона захисту зазначила, що прокурором не представлені належні обґрунтування необхідності продовження покладених на підозрюваного обов'язків.

Вислухавши обидві сторони, суддя повністю задовольнив клопотання. Так, Матковський ще два місяці носитиме електронний браслет, не отримає закордонні паспорти й виконуватиме інші обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ затримало двоюрідного брата Каськіва й повідомило йому про підозру. Також детективи заочно повідомили про підозру рідному брату екс-голови Держінвестпроекту.

Пізніше суд взяв Матковського під варту. Апеляційний суд залишив чинним його запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: