Суд заочно заарештував рідного брата Каськіва

Читать на русском
Близького родича колишнього керівника Держінвестпроекту заочно заарештували у справі розкрадання майже 260 мільйонів.
Олександр Каськів

Суд заочно взяв під варту рідного брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва Олександра, якого підозрюють в причетності до розкрадання 252,9 мільйонів гривень агентства.

Таке рішення виніс 30 жовтня слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Деіло».

Як відомо, 21 червня детективи НАБУ заочно повідомили про підозру Олександру Каськіву і двоюрідному брату екс-голови Держінвестпроекту Олександру Матковському. За версією слідства, вони причетні до розкрадання 259,2 млн грн. У НАБУ встановили, що колишні чиновники Держінвестпроекту, Держінвесткомпанії та інші особи, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між Держінвесткомпанією, ТОВ «ТД «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022». Після отримання коштів ці компанії, які, на думку детективів НАБУ, від початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних службовим особам Держінвестпроекту.

1 серпня рідного брата Каськіва оголосили в національний розшук. 18 жовтня Солом'янський суд дав дозвіл на його затримання з метою приводу в суд для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 24 жовтня Каськіва оголосили в міжнародний розшук.

Нагадаємо, суд взяв двоюрідного брата Каськіва під варту. Раніше суддя наклав на його майно арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: