У Кремлі заявили, що в РФ немає військовополонених українців

Читать на русском
Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що в РФ немає військовополонених українців.

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що в РФ немає військовополонених українців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Российский Диалог».

Стало відомо, де зустрінуть Новий рік захоплені українські морякиСуд Криму відмовився відпустити з-під варти останніх п'ятьох військових моряків захоплених у Чорному морі місяць тому кораблів ВМС України, скарги на арешт яких дійшли до інстанції.

Пєсков заявив, що українські моряки, «які порушили порядок проходження військових кораблів через територіальні води Росії», знаходяться під слідством.

«Військовополонених тут немає. Я не можу погодитися з тим, що мова йде про військовополонених. Жодних військовополонених на території РФ немає», - заявив Пєсков, зазначивши, що мова йде «про справу, яка розслідується у зв'язку з порушенням державного кордону РФ іноземними громадянами».

Пєсков також заявив, що не знає, які свідчення давали затримані моряки.

«Оскільки йде слідство, ми не можемо відстежувати, як йде слідство», - сказав він.

Нагадаємо, всі 24 захоплені спецслужбами РФ біля берегів окупованого Криму українські військові моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що звільнення українських моряків залежить тільки від бажання президента Росії Володимира Путіна.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу» разом із 22 моряками та 2 працівниками СБУ.

У відповідь на агресію РФ у Чорному морі в 10 областях України запровадили воєнний стан на 30 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: