Викритий САП суддя намагався повернути клопотання про запобіжний захід

Читать на русском
Перед розглядом клопотання антикорупційних прокурорів адвокат підозрюваного намагався через суд повернути документ в САП.
Солом'янський суд Києва

Адвокат підозрюваного в одержанні хабара судді Турківського районного суду Львівської області Луки Кріля намагався повернути прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотання про обрання його клієнтові запобіжного заходу.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Дело».

Адвокат Кріля просив повернути в САП клопотання, оскільки в даному кримінальному провадженні не призначено орган досудового розслідування, а фактично досудове розслідування здійснюється САП, яка розташована в Шевченківському районі Києва. До того ж, САП є структурним підрозділом Генеральної прокуратури, яка перебуває в Печерському районі. Тому, як вважає сторона захисту, це клопотання не підлягає розгляду Солом'янським судом, оскільки орган, який проводить досудове розслідування не знаходиться в межах його територіальної юрисдикції.

Водночас прокурор САП Віталій Гречишкін проти задоволення клопотання заперечував.

Вислухавши обидві стороні, суддя Максим Вишняк у задоволенні клопотання відмовив. Він вказав, що у матеріалах провадження органом досудового розслідування вказане НАБУ, яке територіально знаходиться в Солом'янському районі.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя викритого САП суддю Кріля. Також суд обрав йому запобіжний захід. Раніше САП разом із СБУ викрили суддю з Львівської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: