Суд продовжив відсторонення помічника викритого НАБУ судді

Читать на русском
Столичний райсуд підтримав прохання антикорупційного прокурора про продовження терміну усунення з посади помічника судді.

Суд продовжив відсторонення від посади помічниці судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва Тетяни Золотар, яку детективи НАБУ підозрюють у пособництві в одержанні хабара служителем Феміди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Тарас Оксюта, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Щур просив суд продовжити відсторонення Золотар від посади, оскільки ризики використання нею посади для перешкоджання досудового розслідування продовжують існувати. Так, на думку правоохоронців, помічниця Сараєва може спотворити, знищити або приховати речові докази; вплинути на свідків у справі, а також перешкоджати розслідуванню іншим чином.

Вивчивши матеріали, суддя Оксюта задовольнив клопотання. Так, він продовжив відсторонення Золотар від посади помічниці судді до 7 березня включно.

Також раніше слідча суддя Солом'янського суду Києва Ірина Антипова відправила помічницю Сараєва під цілодобовий домашній арешт строком до 12 лютого з покладанням низки обов'язків, а саме: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з Сараєвим і свідком; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Як відомо, Сараєва і Золотар викрили на «гарячому». За версією слідства, Золотар була пособником судді в одержанні неправомірної вигоди в 15 тисяч гривень за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя і був викритий «на гарячому».

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя підозрюваного НАБУ суддю Сараєва. Також суд визначив йому запобіжним заходом заставу в 110 тисяч гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: