Викритий НАБУ суддя під час отримання грошей був у рукавичках

Читать на русском
Викриті на отриманні хабара суддя та його помічниця використовували рукавички при передачі грошей.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Викриті детективами НАБУ на одержанні неправомірної вигоди суддя Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігор Сараєв і його помічниця Тетяна Золотар при передачі грошей використовували рукавички.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, в якому адвокат помічниці судді просив призначити експертизу відбитків пальців на вилученій купюрі, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 6 грудня 2018 року Сараєва та Золотар викрили «на гарячому». За версією слідства, Золотар була пособником судді в отриманні неправомірної вигоди в 15 тисяч гривень за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя і був викритий «на гарячому».

Адвокат помічниці Сараєва вказував, що частину предмета неправомірної вигоди в 200 грн у його клієнта знайшли співробітники Служби безпеки України в квартирі в дитячих іграшках. При особистому огляді Золотар правоохоронці грошей не виявили. На думку адвоката, ці гроші незрозумілим чином опинилися в квартирі його клієнта, а доступ до квартири мали як співробітники СБУ, так і НАБУ, які могли туди проникнути і залишити в ній частину предмета неправомірної вигоди.

У зв'язку з цим захисник помічниці судді просив призначити експертизу відбитків пальців на вилученій купюрі. Своєю чергою детектив НАБУ заперечувала проти задоволення клопотання. Вона вказувала, що зазначена експертиза затягне справу. Крім того, згідно з даними негласних слідчих (розшукових) дій, суддя Сараєв і його помічниця користувалися рукавичками при отриманні коштів. Вислухавши обидві сторони, суддя Максим Вишняк прислухався до детектива і відмовив у призначенні експертизи.

Нагадаємо, суд відсторонив від посади помічницю підозрюваного судді Сараєва. Пізніше суд продовжив її відсторонення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: