Українські моряки в РФ: родичам не дозволяють побачення з полоненими

Читать на русском
Родичам 24 українських військовополонених моряків, захоплених Росією у Керченській протоці, досі не дають дозволу на побачення.
Фото: president.gov.ua.

Родичам 24 українських військовополонених моряків, захоплених Росією в Керченській протоці, досі не дають дозволу на побачення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив російський адвокат Микола Полозов у ефірі телеканалу «Прямий».

У РФ продовжили арешт усім українським морякам. Що планує Кремль?Лефортовський суд Москви продовжив до 24 квітня термін арешту всім українським морякам, яких незаконно затримали в Керченській протоці.

«Родичів (військовополонених моряків – ред.) ще й досі не пустили, немає дозволу слідчих ані на телефонні розмови, ані на зустрічі. Єдиний шанс за два місяці побачити їх – це був суд, та й то їх пустили на 5 хвилин. Вони змогли здалеку подивитися», – сказав адвокат.

Крім того, Полозов поінформував, що немає жодного офіційного документа про те, чи надавалася полоненим морякам медична допомога.

За його словами, моряків наразі намагаються переводити з лікарні СІЗО «Матроська тиша» до СІЗО «Лефортово», де лікарні немає.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир «Яни Капу» та малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Усі захоплені українські моряки визнали себе військовополоненими.

Адвокати військовополонених українських моряків подали апеляції на рішення Лефортовського районного суду міста Москви про продовження термінів тримання під вартою всіх 24 військовополонених українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: