Українські моряки відмовилися свідчити в суді

Читать на русском
Засідання суду проходить у закритому режимі. Родичі затриманих моряків також прибули до Москви.

Затримані в районі Керченської протоки українські моряки відмовилися надавати свідчення в суді.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють РІА «Новости».

У вівторок, 15 січня, в суді розглядається клопотання слідства про продовження морякам терміну тримання під вартою на три місяці, до 6 квітня. Засідання проходять у трьох різних залах одночасно.

Також з'явилося відео з полоненими українськими моряками. Відповідне відео оприлюднив український журналіст Роман Цимбалюк на своїй сторінці в Facebook. На кадрах видно, як чоловіків випускають силовики з автозаку й заводять до приміщення суду.

Лефортовський суд Москви також закрив засідання, на якому розглядатиметься продовження арешту українським морякам. З клопотанням про проведення засідання в закритому режимі виступило слідство. На його думку, оголошення рішення суду спричинить за собою розголошення таємниці слідства. Проти цього клопотання виступили адвокати моряків.

Пленных украинских моряков доставили в Лефортовский суд МосквыОбозреватель ТВ

Вранці 15 січня батьки військовополонених моряків ВМСУ та омбудсмен Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова прибули до Москви, щоб потрапити на засідання суду.

Нагадаємо, 25 листопада російські спецпризначенці захопили два українських катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ». Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: