Суд скасував закриття прокурором САП справи судді Хитрука

Читать на русском
Столичний райсуд скасував рішення антикорупційного прокурора про закриття справи про хабарі судді з Вінницької області.

Суд скасував закриття кримінального провадження за підозрою судді Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатам розгляду скарги заявника в справі, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, постанова про закриття провадження виніс прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Юрій Лучків 1 листопада 2018 року. Причиною закриття вказано невстановлення достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і вичерпанням можливостей їх отримати.

Однак адвокат в інтересах заявника у справі подав скаргу на таке рішення прокурора і суддя Вишняк її задовольнив.

Як відомо, судді Хитруку 20 серпня повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди в 20 тисяч гривень. Ці гроші він нібито отримав за ухвалення рішення про непритягнення водія до адміністративної відповідальності за фактом керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння і повернення водійського посвідчення.

Нагадаємо, суд наклав арешт на гроші Хитрука. Пізніше, Вища рада правосуддя відсторонила його від здійснення правосуддя. Також суд відпустив суддю під приватне зобов'язань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: