Суд наклав арешт на гроші викритого НАБУ судді з Вінницької області

Читать на русском
Столичний райсуд підтримав клопотання детективів НАБУ про арешт грошей викритого на хабарі судді.

Суд наклав арешт на 21 140 гривень і 60 доларів викритого детективами НАБУ на отриманні неправомірної вигоди судді Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Як вбачається з матеріалів клопотання, Хитрук за попередньою змовою з адвокатом 2 серпня отримав неправомірну вигоду в сумі 20 тисяч гривень від водія за непритягнення його до адміністративної відповідальності за фактом керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння за ст. 130 КУпАП та повернення йому вилученого посвідчення водія.

Також наголошується, що 4 серпня генеральним прокурором Юрієм Луценком було складене повідомлення про підозру Хитруку в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди). За дорученням генпрокурора підозра вручена судді детективом НАБУ.

Крім того, на підставі постанови слідчого судді 2 серпня був проведений обшук приміщення службового кабінету підозрюваного судді, під час якого, серед іншого, виявлені й вилучені грошові кошти в сумі 8440 грн. Разом із тим, того ж дня Бюро обшукало місце проживання Хитрука й знайшло там 12700 грн і 60 дол.

Детектив вказував, що ці кошти містять на собі відомості, які можуть бути використані як докази. У зв'язку з цим він просив накласти арешт на гроші. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, суд призначив підготовче засідання у справі заступника прокурора Вінницької області.

Раніше стали відомі деталі затримання заступника прокурора Вінницької області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: