ВРП відсторонила викритого НАБУ суддю з Вінницької області

Читать на русском
Вища рада правосуддя задовольнила клопотання головного антикорупційного прокурора про відсторонення судді.

Викритого детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП суддю Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука відсторонили від правосуддя до 4 жовтня.

Таке рішення ухвалила Вища рада правосуддя за результатами розгляду клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури-заступника генерального прокурора Назара Холодницького, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання керівника САП-заступника генпрокурора Назара Холодницького про тимчасове відсторонення від правосуддя судді Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності – задовольнити частково. Тимчасово до 4 жовтня відсторонити від правосуддя суддю Хитрука», – заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Як відомо, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Хитрука на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 20 тисяч гривень. Вказану суму він отримав від водія за непритягнення його до адміністративної відповідальності за фактом керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння й повернення йому вилученого посвідчення водія.

Нагадаємо, суд наклав арешт на гроші Хитрука.

Раніше ВРП також відсторонила викритого НАБУ суддю з Київської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: