Суд відпустив викритого НАБУ суддю з Вінницької області

Читать на русском
Виконувача обов'язків голови райсуду Вінницької області відпустили під низку процесуальних обов'язків.

Суд відпустив викритого детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП суддю Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука під особисте зобов'язання.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повністю задовольнивши клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив обрати Хитруку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладанням всіх передбачених КПК України процесуальних обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця роботи/проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонний паспорт і носити електронний браслет.

Суддя клопотання задовольнив.

Як відомо, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Хитрука на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 20 тисяч гривень. Вказану суму він отримав від водія за непритягнення його до адміністративної відповідальності за фактом керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння й повернення йому вилученого посвідчення водія.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила Хитрука від правосуддя до 4 жовтня.

Раніше суд також наклав арешт на його гроші.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: