Парламент Венесуели запустить процес нових виборів

Читать на русском
Нова Національна виборча рада має дозволити реєстрацію нових виборців і працюватиме над тим, щоб у Венесуелі якомога швидше відбулися нові вибори.

Національна асамблея Венесуели обере новий склад Національної виборчої ради (НВР), яка буде працювати над забезпеченням проведення виборів у країні.

Як пише «Слово і Діло», про це оголосив депутат парламенту Хуан Пабло Гуаніпа, повідомляє ТАСС в понеділок, 4 лютого.

ООН зробила заяву щодо кризи у ВенесуеліГенсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що секретаріат організації не буде приєднуватися до жодної з груп країн у зв'язку з ситуацією у Венесуелі.

«Важливо оголосити, що завтра (5 лютого - ред.) Національна асамблея створить спеціальний комітет, щоб обрати нову НВР», - сказав Гуаніпа.

З його слів, цей орган має дозволити реєстрацію нових виборців і працюватиме над тим, щоб у Венесуелі якомога швидше відбулися нові вибори.

Венесуельська опозиція, яка контролює парламент, вважає, що чинний склад НВР повністю підтримує президента Ніколаса Мадуро і не може забезпечити організацію «вільного і прозорого голосування».

Нагадаємо, 23 січня голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели. Його підтримали США та низка інших країн регіону і світу.

Низка європейських держав висунула Мадуро ультиматум про проведення дострокових президентських виборів, а після закінчення його терміну вони визнали Гуайдо тимчасовим президентом.

При цьому на підтримку Мадуро висловилися Росія, Білорусь, Болівія, Іран, Китай, Куба, Нікарагуа, Сальвадор, Сирія і Туреччина.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: