Мадуро попередив про можливість громадянської війни у Венесуелі

Читать на русском
Президент Венесуели Ніколас Мадуро припустив, що в результаті політичної кризи у Венесуелі може початися громадянська війна.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро припустив, що в результаті політичної кризи у Венесуелі може початися громадянська війна.

«Все залежить від градуса божевілля й агресивності північної імперії і її західних союзників», - зазначив Мадуро в інтерв'ю іспанському телеканалу La Sexta, передає «Слово и Діло» з посиланням на DW.

Європарламент ухвалив резолюцію щодо ВенесуелиУ документі зазначено, що Хуан Гуайдо – законний в. о. президента Венесуели до проведення нових вільних і прозорих виборів.

За словами Мадуро, офіційний Каракас хоче, щоб ніхто не втручався у внутрішні справи Венесуели.

«Ми готові захищати нашу країну і не здамо Венесуелу», - додав він.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп вважає можливим військове втручання США в охоплену кризою Венесуелу.

Кілька країн на чолі зі Сполученими Штатами визнали тимчасовим президентом країни Хуана Гуайдо, президента Національних зборів Венесуели.

У відповідь Мадуро, якого США оголосили нелегітимним, заявив, що розриває дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами, і наказав американським дипломатам залишити країну протягом 72 годин. Він також наказав венесуельським дипломатам залишити США.

Пізніше міністерство закордонних справ Венесуели опублікувало заяву про припинення цих видворень і запропонувало провести переговори зі США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: