У МЗС України озвучили позицію щодо Венесуели

Читать на русском
Україна закликає запобігти розв'язанню політичної кризи у Венесуелі силовими методами й провести демократичні вибори.

Україна закликає запобігти розв'язанню політичної кризи в Венесуелі силовими методами й провести демократичні вибори.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар МЗС України Катерина Зеленко, інформує УНІАН.

Європарламент ухвалив резолюцію щодо ВенесуелиУ документі зазначено, що Хуан Гуайдо – законний в. о. президента Венесуели до проведення нових вільних і прозорих виборів.

«Україна визнає Хуана Гуайдо главою єдиного демократично обраного органу влади Венесуели – Національної асамблеї, а також лідером демократичної опозиції. Тому від нього та інших керівників політичних сил Венесуели залежить повернення до демократичного управління в країні, зокрема шляхом досягнення домовленостей про проведення демократичних і сертифікованих міжнародними спостерігачами виборів», – підкреслила Зеленко.

«Україна закликає робити все можливе для запобігання силовим методам розв'язання політичної кризи і, як наслідок, протидії економічній катастрофі, яка вже призводить до гуманітарних проблем і страждань венесуельського народу», – сказала представниця МЗС.

Як повідомлялося, сьогодні Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели визнали Іспанія, Франція, Португалія, Швеція, Велика Британія, Австрія, Нідерланди, Німеччина, Латвія, Литва, Фінляндія та Данія.

Нагадаємо, 23 січня у Венесуелі розпочалися великі антиурядові акції. Лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом. Його підтримали США та низка інших країн регіону й світу.

У відповідь обраний президент Венесуели Ніколас Мадуро розірвав дипвідносини зі США, звинувативши Вашингтон в організації держперевороту. Підтримку йому висловили Росія, Куба, Мексика, Білорусь та інші країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: