США запровадили нові санкції проти Венесуели

Читать на русском
США запроваджують нові санкції щодо Венесуели, обмеження торкнуться державної нафтогазової компанії PDVSA.

США запроваджують нові санкції щодо Венесуели, обмеження торкнуться державної нафтогазової компанії PDVSA.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив радник американського президента з національної безпеки Джон Болтон.

ЄС відреагував на політичну кризу у ВенесуеліЄвропейський союз закликає до початку негайного політичного процесу у Венесуелі, який призведе до вільних виборів відповідно до конституційного порядку.
  «Загалом 7 мільярдів доларів активів будуть заблоковані сьогодні й ще 11 мільярдів втрат у поставках (нафти) в майбутньому», - сказав Болтон під час брифінгу для журналістів. Його слова наводить РІА «Новости».

Уточнюється, що американський Мінфін уже заблокував всі активи і інтереси венесуельської компанії в своїй юрисдикції і заборонив всі угоди з PDVSA.

Болтон також заявив, що Сполучені Штати закликають збройні сили Венесуели перейти на бік опозиції і «погодитися з мирною, демократичною та конституційною передачею влади».

23 січня спікер венесуельського парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента. В цей же день його визнали США, пізніше - Канада, Грузія, Гватемала і ще низка країн.

У відповідь на це обраний в травні 2018 року президент Венесуели Ніколас Мадуро розірвав дипвідносини зі США і дав американським дипломатам 72 години на те, щоб залишити країну. За даними американських ЗМІ, покинути Каракас може лише частина дипломатів, які не обіймають серйозні посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: