Євродепутати засудили кримінальне провадження проти Медведчука

Читать на русском
Євродепутати засудили кримінальне провадження проти представника «Опозиційною платформи - За життя» Віктора Медведчука.

Євродепутати засудили кримінальне провадження проти представника «Опозиційною платформи - За життя» Віктора Медведчука.

Медведчук запропонував закріпити автономію Донбасу в Конституції. Що слід про це знати?Медведчук запропонував закріпити автономію Донбасу в Конституції. Поговорили про статус Донбасу з експертами.

Так ряд депутатів Європарламенту прокоментував відкриття кримінального провадження проти політика в зв'язку з озвученими ним на партійному з'їзді 29 січня пропозиціями щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі, пише «Слово і Діло».

«Це виглядає як переслідування за погляди. За погляди, які він має на вирішення проблеми щодо Донбасу. Віктор Медведчук озвучив свої (погляди, - ред.), він має право заявляти те, що думає», - вважає європарламентар Девід Корбан.

«Це виглядає так, ніби Віктора Медведчука хочуть приборкати. У нас на Заході, тут в Європі, якщо політик подає якусь ідею - ми про це не мовчимо, ми це обговорюємо. Це свобода слова», - додав депутат Нейтан Гілл.

«Віктора Медведчука необхідно підтримати», - впевнений їхній колега Арне Геріке.

«Представникам української влади варто прислухатися до європейських політиків. Ми боремося за демократію, а свобода слова - одна з головних її складових», - додав він.

Нагадаємо, в ГПУ відкрили кримінальне провадження проти Віктора Медведчука за озвучені ним на з'їзді «Опозиційною платформи - За життя» пропозиції щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Також нагадаємо, у Медведчука відреагували на звинувачення ГПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: