Лукашенко поговорив із Медведчуком про війну

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з Віктором Медведчуком. Вони обговорили необхідність врегулювання конфлікту в Україні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з Віктором Медведчуком, лідером організації «Український вибір – право народу», з яким обговорив необхідність «якнайшвидшого врегулювання конфлікту в Україні».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє білоруський урядовий портал БЕЛТА.

Хто зупинить Медведчука? Колонка Леоніда ШвецяЮрій Бойко та Вадим Рабінович підуть на парламентські вибори разом, створивши Опозиційну платформу – За життя.

«Це непорозуміння (інакше не назвеш) потрібно закінчувати. Братські республіки, народи ... Робимо нашим ворогам і суперникам подарунок своїми руками», – заявив Лукашенко.

За його словами, йому важливо почути позицію Медведчука з багатьох питань, особливо щодо тих подій, які розгортаються в Україні.

Президент Білорусі зазначив, що знає позицію Медведчука про «нормалізацію ситуації між Росією та Україною».

«Ви володієте інформацією і про політику цієї внутрішньої політичної кухні, яка зараз розгортається. З точки зору нашої подальшої поведінки, Білорусі, нам дуже важлива ваша інформація. Ви маєте мене якось зорієнтувати в цій ситуації», – заявив Лукашенко Медведчуку.

Нагадаємо, 4 грудня 2018 року представник України в ТКГ Євген Марчук заявив, що Медведчук більше не бере участь у Мінських переговорах.

Згодом президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його пропозиції щодо контролю на російсько-українському кордоні та проведення виборів на Донбасі не знайшли підтримки, зокрема, в президента України Петра Порошенка.

Також Лукашенко заявив, що заради миру Білорусь готова включитися в конфлікт між Україною та Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: