У Медведчука відреагували на звинувачення ГПУ

Читать на русском
У партії Віктора Медведчука відреагували на звинувачення ГПУ в спробі перетворити Україну на федеративну державу.

В офіційному коментарі політсили стверджується, що його слова про необхідність утворення так званого «автономного регіону Донбас» нібито ніяк не свідчать про спробу перетворити Україну на федеративну державу й не суперечать Конституції.

Медведчук запропонував закріпити автономію Донбасу в Конституції. Що слід про це знати?Медведчук запропонував закріпити автономію Донбасу в Конституції. Поговорили про статус Донбасу з експертами.

Крім того, в прес-службі партії заявили, що рішення Генеральної прокуратури розпочати кримінальне провадження після цієї пропозиції Віктора Медведчука, спрямоване проти «головного ідеологічного конкурента влади на президентських виборах», пише «Слово і Діло».

Раніше повідомлялося, що після звернення народного депутата Андрія Тетерука ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо Віктора Медведчука за підозрою в державній зраді та сепаратизмі.

«Медведчук зробив гучну заяву на партійному з'їзді 29 січня 2019 року, заявивши про необхідність утворення так званого «автономного регіону Донбас» зі створенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України», – повідомила речниця Генпрокуратури Лариса Сарган.

Раніше Медведчук був обраний головою політради партії «За життя».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: