Генпрокуратура порушила справу проти Медведчука

Читать на русском
У діях Медведчука запідозрили ознаки злочинів, передбачених статтями про держзраду і сепаратизм.

Генеральна прокуратура завела кримінальну справу про можливу державну зраду глави політради партії Опозиційна платформа - За життя Віктора Медведчука.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у вівторок, 5 лютого, пише «Слово і Діло».

Хто зупинить Медведчука? Колонка Леоніда ШвецяЮрій Бойко та Вадим Рабінович підуть на парламентські вибори разом, створивши Опозиційну платформу – За життя.

Справу порушено за зверненням народного депутата від Народного фронту Андрія Тетерука.

«Медведчук зробив гучну заяву на партійному з'їзді 29 січня 2019 в м. Києві, заявивши про необхідність утворення так званого «автономного регіону Донбас» з утворенням власного парламенту і уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України», - написала Сарган.

Вона додала, що «план» Медведчука передбачає створення на Донбасі автономного регіону в складі України, а домовленості повинні проходити в «чотирикутнику Київ-Донецьк-Луганськ-Москва».

У ГПУ наголосили, що Конституція визначає Україну як унітарну державу, а Росія, підтримуючи сепаратистів на Донбасі, проводить агресивні дії. Зважаючи на це, заклики до «автономному регіону» можуть сприяти підривній діяльності РФ.

За таких обставин, в діях Медведчука запідозрили ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч.1 ст.111 КК України (Державна зрада).

«У даному випадку проголошено заклики до зміни меж території України і одночасно надається допомога Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України, підтримується агресивна діяльність і сепаратистські настрої», - пояснила прес-секретар генпрокурора.

Матеріали кримінального провадження будуть передані в Службу безпеки України за підслідністю.

Раніше ЗМІ викрили Порошенка у зустрічах з Медведчуком.

Також повідомлялося про зустріч Медведчука з Лукашенком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: