«Справа Дубневича»: суд заарештував майно керівника стрілочного заводу

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання Національного бюро про арешт майна підозрюваного в стрілочному справі.
Солом'янський суд Києва

Суд наклав арешт на низку майна генерального директора-голови правління Дніпропетровського стрілочного заводу Сергія Тараненка, якого детективи НАБУ підозрюють у причетності до заволодіння понад 93 мільйонів гривень ПАТ «Укрзалізниця», так званої «справи народного депутата Ярослава Дубневича».

Такі рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив у клопотанні просив накласти арешт на нежитлове приміщення загальною площею 192,1 кв. м; частину квартири загальною площею 251,4 кв. м; частину квартири загальною площею 124,4 кв. м; корпоративні права заводу «Трансмаш»; корпоративні права ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ТАКО»; рахунок у цінних паперах в Райффайзен Банку Аваль; рахунки в ОТП Банку і низку рахунків у ПриватБанку підозрюваного. Також у НАБУ просили заарештувати мобільний телефон Тараненка, оскільки телефон має важливе доказове значення для кримінального провадження і визнаний речовим доказом.

Обидва клопотання суд задовольнив.

Як встановило слідство, підозрювані в цій справі впродовж грудня 2015–березня 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,27 млн грн. У НАБУ додали, що трьох підозрюваних затримали й наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також детективами встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру фігурантам стрілочної «справи Дубневича». Пізніше, суд обрав запобіжний захід трьом підозрюваним, а потім – ще трьом. Також керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прокоментував повернення подання на Ярослава Дубневича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: