«Справа Дубневича»: суд обрав запобіжний захід трьом підозрюваним

Читать на русском
Столичний райсуд відправив двох підозрюваних у стрілочній залізничній справі під нічний домашній арешт, а ще одному визначив заставу.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд обрав запобіжний захід першим трьом підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом можливого заволодіння 92,27 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», в так званій стрілочній «справі народного депутата Ярослава Дубневича».

Відповідні рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва увечері 17 січня, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Так, суд обрав нічний домашній арешт із покладанням низки обов'язків директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу і першому заступнику генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Валерію Крячку. Водночас гендиректору цього заводу Сергію Тарененку суд визначив запобіжним заходом заставу в 1,9 мільйона гривень.

Крім них, НАБУ повідомило про підозру ще трьом посадовцям філії ЦЗВ УЗ і колишньому засновнику–директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку.

Як встановило слідство, підозрювані впродовж грудня 2015–березня 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,27 млн грн. У НАБУ додали, що трьох підозрюваних затримали й наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також детективами встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Також у Бюро зазначили, що склали проект подання про зняття недоторканності з нардепа Ярослава Дубневича, який, за даними слідства, є організатором.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру сімом фігурантам «справи Дубневича». Раніше Генеральна прокуратура отримала від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подання на Дубневича. Щоправда пізніше ГПУ повернула його на доопрацювання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: