НАБУ повідомило про підозру фігурантам стрілочної «справи Дубневича»

Читать на русском
Антикорупційні прокурори та детективи повідомили про підозру сімом особам, які фігурують у стрілочній справі.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру сімом особам, які фігурують у так званій «стрілочній справі народного депутата Ярослава Дубневича» про заволодіння 93,27 мільйона гривень ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«15 січня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили 7 особам про підозру в заволодінні 93,27 мільйона гривень «Укрзалізниці», – йдеться в повідомленні.

За інформацією НАБУ, про підозру в заволодінні коштами повідомили голові правління–генеральному директору ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику–директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу і трьом працівниками філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ.

Як встановило слідство, підозрювані впродовж грудня 2015–березня 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн. У НАБУ додали, що трьох підозрюваних затримали й наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також детективами встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Крім того, в Бюро зазначили, що складали проект подання про зняття недоторканності з нардепа, який, за даними слідства, є організатором.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура отримала від САП подання на притягнення до відповідальності нардепа Дубневича. Пізніше в Генпрокуратурі повідомили, що документ аналізується юридичним відділом. Втім, після аналізу ГПУ повернула на доопрацювання подання на Дубневича назад до САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: