«Справа Дубневича»: суд обрав запобіжний захід ще трьом підозрюваним

Читать на русском
Столичний суд обрав запобіжний захід ще трьом фігурантам справи про розкрадання коштів на тендерах української залізниці.

Суд обрав запобіжний захід ще трьом підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом можливого заволодіння 92,27 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» в так званій стрілочній «справі народного депутата Ярослава Дубневича».

Такі рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Так, суд відправив під нічний домашній арешт колишнього директора ТОВ «Арго» Антона Шевченка і поклав на нього низку обов'язків: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; прибувати на кожен виклик і вимогу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками й підозрюваними в справі; здати на зберігання закордонні паспорти й носити електронний браслет.

Крім того, під нічний домашній арешт відправили й начальника відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Андрія Степаненка. На нього поклали ті самі обов'язки, крім здачі на зберігання закордонних паспортів.

Також суд відпустив під особисте зобов'язання ще одного підозрюваного, працівницю цього ж відділу філії ЦЗВ Клепак. На неї поклали такі ж обов'язки як на начальника відділу філії УЗ.

Як встановило слідство, підозрювані впродовж грудня 2015–березня 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,27 млн грн. У НАБУ додали, що трьох підозрюваних затримали й наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також детективами встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру сімом фігурантам стрілочної «справи Дубневича». Пізніше суд обрав першим трьом підозрюваним запобіжні заходи. Раніше ГПУ повернула до САП на доопрацювання подання на Дубневича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: