ГПУ повернула до САП на доопрацювання подання на Дубневича

Читать на русском
У Генпрокуратурі вирішили повернути антикорупційним прокурорам подання на одного з нардепів-братів Дубневичів.
Ярослав Дубневич

Генеральна прокуратура повернула на доопрацювання в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича.

Таку інформацію журналісту «Слова і Діла» підтвердив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

«Так, інформація про повернення подання на зазначеного нардепа повернуто назад до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – зазначив він.

На своїй сторінці в Facebook прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила, що подання на Дубневича потребує суттєвого доопрацювання в частині доказової бази.

«Аналіз підготовленого прокурорами САП подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Дубневича засвідчив, що воно неповною мірою відповідає вимогам регламенту Верховної Ради, в ньому наявні твердження щодо організації Дубневичем злочинної схеми заволодіння коштами, які не підтверджуються, є сумнівними чи можуть бути легко спростовані», – написала вона.

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро вважають, що нардеп Дубневич може бути організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках.

Ярослав ДубневичНародний депутат України

За даними слідства, будучи головою комітету Верховної Ради з питань транспорту, Ярослав Дубневич організував присвоєнням цих коштів. Нібито він організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ в порушення законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Дубневичу інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 (організатор) і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розкрадання майна або заволодіння ним, зловживаючи службовим становищем), а саме в організації заволодіння чужим майном у великих розмірах, за попередньою змовою.

Нагадаємо, САП скерувала до Генпрокуратури подання на Дубневича. Того тижня в ГПУ повідомили, що цей документ ще аналізується юридичним відділом прокуратури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: