Керівник САП прокоментував повернення подання на Дубневича

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор не вважає виявлені Генпрокуратурою недоліки в поданні на Ярослава Дубневича серйозними.
Назар Холодницькийфото: «Слово і Діло»

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький встановив останні дні січня кінцевим строком для усунення недоліків в поданні на народного депутата Ярослава Дубневича.

Про це він розповів у інтерв'ю журналісту «Слова і Діла». Повний текст інтерв'ю читайте на сайті о 10:00.

«Давайте дочекаємося. Я встановив термін своїм прокурорам до кінця місяця (січня), вони мають доопрацювати ті виявлені, на думку ГПУ, недоліки. Хоча я не вважаю, що там є такі недоліки, які кардинально змінюють суть внесеного подання», – підкреслив Холодницький.

За його словами, в САП дуже складне «сито» й фільтр для підписання подань на нардепів. Керівник САП додав, що якщо він підписує документи НАБУ, значить, прокуратура впевнена в тому, що ця доказова база є достатньою для того, щоб звертатися до Верховної Ради.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру сімом фігурантам «справи Дубневича». Як встановило слідство, підозрювані впродовж грудня 2015–березня 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,27 млн грн. У НАБУ додали, що трьох підозрюваних затримали й наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також детективами встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

У вказаній справі вони підготували подання на Дубневича, яке Генпрокуратура повернула на доопрацювання. Пізніше суд обрав запобіжні заходи першим трьом підозрюваним, а потім – ще трьом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: