У ГПУ ще не визначилися з подальшою долею подання на Дубневича

Читать на русском
У Генпрокуратурі досі триває юридична перевірка подання на одного з нардепів-братів Дубневичів.
Ярослав Дубневич

Генеральна прокуратура продовжує юридичну перевірку уявлення на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ярослава Дубневича.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» сказав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Ярослав ДубневичНародний депутат України

«Наразі управлінням правового забезпечення ГПУ проводиться юридична перевірка подання від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (на нардепа Ярослава Дубневича – ред.). У разі підтвердження передадуть до Верховної Ради України, якщо ні – на доопрацювання до САП», – заявив він.

У поданні йдеться про те, що Дубневич може бути причетним до привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За версією слідства, нардеп є організатором присвоєння цих коштів, будучи головою комітету Верховної Ради з питань транспорту. Як вважають детективи НАБУ, Дубневич організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів ЦЗВ УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами.

Замість переговорної процедури закупівлі нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» і ТОВ «Корпорація КРТ», що завдало збитків на суму 93,28 млн грн.

Як відомо, прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган підтвердила отримання Генпрокуратурою подання на нардепа Дубневича.

Нагадаємо, суд заарештував рахунки фірми братів Дубневичів. Раніше НАБУ почало розслідувати ухилення від сплати податків їхніми фірмами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: