НАЗК скерувало до суду протоколи щодо проректора КПІ

Читать на русском
НАЗК скерувало до суду 16 адмінпротоколів щодо проректора КПІ Петра Ковальова за укладання договорів підряду в умовах конфлікту інтересів.

Національне агентство з питань запобігання корупції скерувало до суду 16 адмінпротоколів щодо проректора КПІ Петра Ковальова за укладання договорів підряду в умовах конфлікту інтересів.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує прес-служба НАЗК.

Старі й нові антикорупційні справи: інтерв'ю Назара ХолодницькогоГоловний антикорупційний прокурор в інтерв'ю розповів про старі антикорупційні розслідування, а також деякі нові.

Порушення Національне агентство встановило під час перевірок за повідомленнями юридичних осіб та фізичних осіб-викривачів.

Так, складені 16 протоколів щодо проректора Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського» з адміністративно-господарської роботи Петра Ковальова.

Встановлено, що проректор у 2017-2018 роках, не повідомивши ректору університету про наявність у нього реального конфлікту інтересів, уклав 8 договорів підряду на загальну суму понад 634 тисячі гривень з ТОВ «Спецбудмонтаж-3», керівником якого на момент підписання договорів був його рідний брат.

Ще 16 протоколів складено стосовно директора відокремленого підрозділу «Старобільський технікум Луганського національного аграрного університету» Надії Жмуренко.

У НАЗК зазначають, що директор технікуму неодноразово видавала накази про встановлення премій та надбавок працівникам технікуму, в тому числі й своєму чоловіку, не повідомивши університет про наявність у неї реального конфлікту інтересів.

Крім того, направлено до суду 2 протоколи щодо в. о. завідувача кафедри оперної підготовки та музичної режисури Національної музичної академії імені П. І. Чайковського Володимира Рожка.

Нагадаємо, студенти Політехнічного інституту мітингували, вимагаючи відставки ректора Михайла Згуровського та проректора з адміністративно-господарської роботи Петра Ковальова.

Також у КПІ пояснили, що буде з факультетом авіаційних і космічних систем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: