Суд візьметься за розгляд обвинувального акта щодо проректора НАУ – САП

Читать на русском
Через рік після завершення досудового розслідування один із районних судів Києва нарешті призначив до розгляду справу проректора НАУ.

Печерський районний суд міста Києва призначив до розгляду обвинувальний акт щодо проректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка та інших осіб за звинуваченням у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

«Печерський райсуд Києва призначив до розгляду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом умисного невиконання судових рішень, вимагання та отримання виконувачем обов'язків ректора НАУ та іншими особами неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Водночас суд відмовив у відстороненні від посади проректора Національного авіаційного університету, а також суттєво пом'якшив запобіжні заходи обвинуваченим», – наголосили в прокуратурі.

За словами САП, таке рішення суду викликає в них занепокоєння. У прокуратурі уточнили, що суд чомусь відмовив звинуваченням у виклику важливих свідків.

«Ще з більш таємничих причин суд відмовив у відстороненні обвинуваченого Харченка з посади проректора НАУ, попри заявлені та обґрунтовані копіями відповідних матеріалів досудового розслідування обставини обвинувачення Харченка у скоєнні службових злочинів, пов’язаних із використанням службового становища керівника Національного авіаційного університету, наявність у колі його службових повноважень як проректора, тобто одного з чинних керівників указаного університету, повноважень адміністративного характеру з використанням яких він має можливість як чинити тиск на свідків у справі – працівників університету, так і знищити докази, оригінали яких, за рішенням слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва, продовжують зберігатися в університеті», – зазначили в САП.

Крім того, суд пом'якшив запобіжний захід генерал-майору й колишньому високопоставленому чиновнику Служби зовнішньої розвідки України на особисте зобов'язання. Проректору НАУ домашній арешт у нічний час змінений на особисте зобов'язання зі скасуванням зобов'язань не залишати Київ без дозволу суду й носити електронний браслет, а Крижанівському з числа зобов'язань також скасовано не залишати Київ без дозволу суду й носити браслет.

Нагадаємо, вдома у ректора-хабарника НАУ знайшли мільйони.

Раніше затриманий на хабарі колишній в. о. ректора НАУ опинився в лікарні з «високим тиском».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: