Студенти КПІ вимагають відставки ректора – ЗМІ

Читать на русском

Студенти вимагають провести аудит і з'ясувати, куди пішли гроші, виділені на ремонт гуртожитків і корпусів КПІ.

У Києві в четвер, 25 жовтня, мітингують студенти Політехнічного інституту, вимагаючи відставки ректора Михайла Згуровського та проректора з адміністративно-господарської роботи Петра Ковальова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє theБабель.

Зазначається, що біля першого корпусу КПІ мітингують близько 150 студентів. Вони обурюються станом гуртожитків інституту.

Учасники мітингу тримають у руках плакати з гаслами «Прозорі розслідування», «Ні корупції» та інші. Також вони принесли фотографії гуртожитків інституту. На фото зображені розбиті туалети та обдерті стіни. Студенти вимагають провести аудит і з'ясувати, на що витратили гроші, виділені на ремонт гуртожитків і корпусів КПІ.

Також присутні хочуть поспілкуватися з ректором і показати йому фото, але він відмовився виходити зі свого кабінету. Згодом представник ректора запросив частину студентів до ректора в кабінет.

На мітингу присутні поліція та представники «Нацкорпусу». Присутні також і студенти, незгодні з мітингом. Вони тримають у руках плакати з гаслами «КПІ – не місце для політичного шабашу», але закривають обличчя й відмовляються від коментарів.

Студенти обіцяють не розходитися, поки ректор не вийде на вулицю.

Скандал і в іншому виші. Раніше Амосова відреагувала на повторне звільнення з посади ректора Національного медичного університету.

Нагадаємо, 20 лютого 2018 року в Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що Амосову відсторонили від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету імені Богомольця, оскільки вона не забезпечила проведення у виші ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів.

1 жовтня МОЗ вдруге звільнив Катерину Амосову з посади ректора медуніверситету імені Богомольця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: